היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, התייחס הבוקר (שלישי) לביקורת הציבורית על האישור שניתן להפעיל מעקב דיגיטלי על חולים וחשודים כחולים בקורונה ומסר: "התפרצות נגיף הקורונה בעולם מציבה בפני מדינות העולם אתגר חסר תקדים ומחייבת נקיטת צעדים מרחיקי לכת במגוון תחומי החיים כדי להגן על שלום האזרחים ובריאות הציבור ועל יציבותן הכלכלית והחברתית של המדינות. כך גם מדינת ישראל, אשר עומדת בימים אלו בפני אתגרים עצומים. אנו בייעוץ המשפטי לממשלה, ואני באופן אישי, מלווים את עבודת הממשלה מתחילת המשבר, ופועלים כדי להעמיד לרשות רשויות המדינה את הכלים המשפטיים הדרושים לשם התמודדות אפקטיבית עם הנגיף, תוך הקפדה על כך שצעדים אלו ייעשו על פי דין. אף בשעת חירום - וזוהי אכן שעת חירום - על הממשלה לפעול לפי החוק, וכך גם נעשה בפועל".
הוא ציין כי משרדו ליווה את תהליכי האישור של המעקב: "הדבר נעשה תוך קיום שיח רצוף עם הדרג המדיני, גורמי המקצוע במשרד הבריאות, במשטרה ובשירות הביטחון הכללי. שיח שתכליתו להבטיח, כי האמצעים שיינקטו נועדו לתכלית ראויה, אינם פוגעניים מעבר לנדרש, ומאזנים נכונה בין האינטרס הלאומי של הגנה על שלום הציבור ובריאותו לבין זכויות האדם, ובראשן - הזכות לפרטיות. מטרת התקנות היא הצלת חיים בשעת חירום. פשוטו כמשמעו. ממשלת ישראל מחויבת לנקוט בצעדים לשם הגנה על זכותם של אזרחיה ותושביה לחיים, המהווה את הזכות החוקתית המוגנת הראשונה במעלה".
לדבריו, לפי עמדתם החד-משמעית של גורמי המקצוע במשרד הבריאות, שהוצגה בפנינו ובפני הממשלה, הענקת הסמכויות לשירות הביטחון הכללי נועדה לקצר באופן משמעותי ביותר את פרק הזמן של זיהוי נדבקים פוטנציאליים בנגיף הקורונה ובכך להחיש את כניסתם לבידוד. "על פי עמדת משרד הבריאות ובשים לב לניסיון הנצבר במדינות אחרות, זהו כרגע האמצעי האפקטיבי היחיד שיש ״לשטח את העקומה״ ולצמצם את ממדי ההידבקות. יובהר, כי ההסתייעות בשב"כ היא כמובן חריגה, אך לאחר שקילת החלופות השונות, באו גורמי המקצוע לכלל מסקנה כי רק האמצעים שבידי השירות יוכלו לספק מענה אפקטיבי לבעיה", סיכם, "אולם, אין בעובדה שאמצעי זה נדרש לשם הצלת חיים כדי להצדיק כל אמצעי, ולכן נעשו מאמצים רבים כדי להבטיח שהסמכות המוקנית לשירות הביטחון הכללי תהיה קצובה בזמן, גדורה בהיקפה ומאוזנת ונתונה לפיקוח משפטי".
כזכור, במהלך הלילה הסמיכה ממשלת ישראל את שירות הביטחון הכללי לסייע במאמצים למנוע את המשך התפשטות נגיף הקורונה בישראל, בעזרת האמצעים הטכנולוגיים של הארגון שיבצעו איקון במכשירי הטלפון של נדבקים במטרה לאתר נשאים פוטנציאליים שבאו עמם במגע ולבודד אותם.
"שירות הביטחון הכללי נענה לבקשת הדרג המקצועי במשרד הבריאות מתוך אחריות לאומית והבנה שיש בידינו לסייע בהצלת חיים של אזרחי מדינת ישראל״ אמר ראש השב״כ, נדב ארגמן והוסיף כי ״הפניה התקבלה לאחר שהתברר שלרשויות אחרות במדינה אין את היכולות הטכנולוגיות הנדרשות, כדי לסייע במאמץ זה״.
״אנחנו ערים לכך שמדובר בעיסוק החורג מפעילותו השוטפת בסיכול טרור״ המשיך ארגמן והבהיר כי ״לכן הבקשה נדונה ואושרה על ידי היועץ המשפטי לממשלה לממשלה ונקבעו מנגנוני פיקוח ובקרה סדורים בתהליך״.
ארגמן הוסיף כי ״כראש שירות הביטחון הכללי, אני מבקש להבהיר כי רגישות העניין ברורה לי היטב ועל-כן הוריתי כי רק קבוצה מצומצמת מאוד של אנשי שירות תעסוק בנושא וכן כי המידע לא ישמר במאגרי השב"כ. כמו כן, המידע ימסר ישירות למנכ״ל משרד הבריאות או לראש שירותי בריאות הציבור, אשר יעשו שימוש במידע רק לצורך מתן הנחיות שתכליתן הצלת חיי אדם. אני מבקש להדגיש כי לא נעסוק בשום שלב באכיפה או פיקוח על חייבים בבידוד״.
״הסיוע יבוצע אך ורק על-פי הנדרש, לצורך התמודדות עם התפשטות המגיפה ותחת מגבלות וריסונים ברורים ומוגדרים, אשר סוכמו עם הגורמים המשפטיים הבכירים במדינה״ המשיך ראש השב״כ וסיכם כי הוא ״סבור כי במצב הדברים שתואר לעיל, נכון וראוי שנרתם למשימה הלאומית, לא נעמוד מנגד, ונתרום מיכולותינו היחודיות למאבק בהתפשטות הנגיף״.
2020-03-17 06:21:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiPGh0dHBzOi8vd3d3Lm1hYXJpdi5jby5pbC9jb3JvbmEvY29yb25hLWlzcmFlbC9BcnRpY2xlLTc1NDU4NdIBPmh0dHBzOi8vbS5tYWFyaXYuY28uaWwvYW1wL2Nvcm9uYS9jb3JvbmEtaXNyYWVsL0FydGljbGUtNzU0NTg1?oc=5
52781862751079
Bagikan Berita Ini
0 Response to "קורונה: בשב"כ מבהירים כי "המידע לא יישמר במאגרי המידע" - מעריב"
Post a Comment